top of page

OVER ONS

Wat enkele jaren geleden begon als een klein,  ecologisch geïnspireerd zeepje maken is nu uitgegroeid naar een partner die kan helpen op meer vlakken dan enkel een zeepje. Maar altijd met enkel onwrikbare waardes!

Tijdens een intercontinentale vlucht viel me opeens op hoe ALLES wat je in zo’n vliegtuig krijgt in plastiek verpakt is. Ik weet het niet meer precies, maar misschien gaf het het platic kuipje melk bij de koffie dat nog eens in een extra zakje zat wel de doorslag. Tussen Brussel en Bangkok had ik uren de tijd om te mijmeren over hoe ik misschien een stukje van de oplossing kon bieden. Duurzame keuzes maken tijdens een vliegtuigreis, dat kan absoluut. Ik verlegde m’n werkterrein van de keuken naar de badkamer en dacht terug aan hoe ik in 2010 voor het eerst zeep had gemaakt met een experimenteel recept. Hoe dat leuke projectje was uitgegroeid tot een hobby waar ik intens gelukkig van werd. Misschien lag net hier mijn kans om een verschilmaker te zijn? Met een klassiek stuk zeep het aantal plastic flessen in de badkamer drastisch laten dalen. 

Er volgden maanden van intensief recepten testen, duurzame verpakkingen bedenken en een geschikte bedrijfsnaam zoeken. Het was maart 2020 toen mijn partner thuiskwam met het nieuwtje dat een collega een verpakkingsvrije winkel zou openen in ons dorp. En toen kwam alles in een stroomversnelling terecht: Kristien van OHNE Ternat testte het aanbod dat ik ondertussen had ontwikkeld, was meteen enthousiast en voor ik het goed en wel besefte, was het zover: de Zeperij was geboren.

Naast de leveringen in Kristiens winkel startte ik een eigen webshop. Algauw zochten meer winkels contact om zepen (en intussen ook shampoobars en conditioners) op te nemen in hun assortiment. Steeds vaker klonk bij overheden, bedrijven en particulieren de vraag om een zeep op maat uit te werken die als duurzaam, kwaliteitsvol geschenk of als promotiemateriaal kon worden gebruikt. Hoog tijd dus om al die creativiteit in een nieuw luik te gieten: ZeepOpMaat! Met ZeepOpMaat denken we actief met u mee om samen uw idee uit te werken. Ben je op zoek naar zeepjes om jouw product of bedrijf in de kijker te zetten, een geboortezeepje dat mooi aansluit bij jullie geboortekaartje of een volledig assortiment zepen in jouw huisstijl: ZeepOpMaat staat garant voor een volledige made to measure-service, zowel voor grote bestellingen als kleinere projecten. Neem vrijblijvend contact op via info@zeepopmaat.be

Enkele van de klanten die al voor ZeepOpMaat kozen:

Stad Aalst

Gemeente Ternat

Gemeente Dilbeek

 Provincie Antwerpen

Viola

 Biebauw-Tack

OHNE

Box-Mood

ZwartOpWit

Mhéara

De Backer-Wauters

en vele anderen...

bottom of page